Menu Close

O nouă generație de console: PlayStation 5 vs. Xbox Series X

Noutăți pentru pasionații de gaming: Sony și Microsoft ies pe piață cu noi device-uri demne de luat în considerare.

PlayStation 5 și Xbox Series X sunt primele lansate de Sony, respectiv Microsoft în mai bine de jumătate de deceniu. Având în vedere că pandemia de coronavirus îi forțează pe oameni să petreacă mai mult timp acasă, lansarea de noi forme de divertisment pare că a venit într-un moment potrivit.

Așa cum era de așteptat, Sony și Microsoft nu coboară standardele calitative ale produselor. Asemănările dintre cele două console de jocuri video sunt destul de mari. PlayStation 5 și Xbox Series X au același preț de 499,99 USD, folosesc tehnologii de procesare similare și se laudă cu timpi excelenți de încărcare a jocurilor. Prin urmare, posibil să fie destul de dificil pentru împătimiții de gaming să facă o alegere între cele două.

Ambele sisteme de joc au unități optice cu redare Blu-Ray Ultra HD. De asemenea, consolele au o selecție de aplicații media care pot transmite în flux video până la 4K HDR. Amazon Prime Video, Apple TV, Disney +, Hulu, Netflix și YouTube sunt disponibile atât pe PlayStation 5, cât  și pe Xbox Series X. Lista completă de servicii și aplicații este disponibilă pe site-ul fiecărui producător.

Veștile bune vin și pentru fanii Xbox One și PlayStation 4: jocurile sunt compatibile și pe noile versiuni de console. Xbox Series X este compatibil cu toate jocurile Xbox One (în afară Kinect), iar PlayStation 5 permite rularea tuturor jocurilor PS4 (cu excepția a 10).

În timp ce Xbox Series X va fi disponibil în magazinele fizice, Sony a decis să lanseze PlayStation 5 exclusiv online pentru a evita eventuale răspândirea virusului în rândul consumatorilor care încearcă să cumpere sistemul.